Plus Ultra

Inleiding

In het ontwerp voor de nieuwe incubator en bedrijfsverzamelgebouw op de universiteitscampus in Wageningen krijgen startende, en kennisintensieve technologische bedrijven in de agro- en food-industrie een plek voor onderzoek en open innovatie. ‘Plus Ultra’ betekent ‘steeds verder’ en symboliseert de gedrevenheid om te blijven innoveren.

Toelichting ontwerp

Uitnodiging tot innovatie
In het ontwerp voor de nieuwe incubator en bedrijfsverzamelgebouw op de universiteitscampus in Wageningen krijgen startende, en kennisintensieve technologische bedrijven in de agro- en food-industrie een plek voor onderzoek en open innovatie.

‘Plus Ultra’ betekent ‘steeds verder’ en symboliseert de gedrevenheid om te blijven innoveren. Kadans Science Partner ontwikkelde Plus Ultra in samenwerking met Wageningen University & Research Centre in de zuidelijke rand van de universiteitscampus Het gebouw biedt op ruim 7.000 m2 onderdak aan kantoren, laboratoria, (deels) multipurpose technohallen en diverse ontmoetingsruimten.

Het ruimtelijk ontwerp richt zich op synergie, ontmoeting, samenwerking en open innovatie. Elke bewoner van Plus Ultra wordt uitgenodigd kennis te delen en samen te werken aan nieuwe ontwikkelingen. Openheid, transparantie en zichtbaarheid spelen een cruciale rol. Om dit te bereiken vormt een centraal atrium het kloppende hart. Aan dit atrium liggen verspreid over de vijf bouwlagen diverse ontmoetingsruimten, vergaderplekken, pantrys, flexwerkplekken en een aantal bedrijfsloketten om de startende bedrijven te ondersteunen.

Toelichting categorie

Het ruimtelijk ontwerp richt zich op synergie, ontmoeting, samenwerking en open innovatie. Elke bewoner van Plus Ultra wordt uitgenodigd kennis te delen en samen te werken aan nieuwe ontwikkelingen. Openheid, transparantie en zichtbaarheid spelen een cruciale rol. Om dit te bereiken vormt een centraal atrium het kloppende hart. Aan dit atrium liggen verspreid over de vijf bouwlagen diverse ontmoetingsruimten, vergaderplekken, pantrys, flexwerkplekken en een aantal bedrijfsloketten om de startende bedrijven te ondersteunen

Colofon

Datum van ingebruikname: 2015-12-24

Bouwperiode van: 2014-12-01

Bouwperiode tot: 2015-12-01

Bruto vloeroppervlak: 7700

Architecten:
Roy Pype
Bert Muijres
Tim Loeters

Architectenbureau: Wiegerinck architectuur stedenbouw

Website (architectenbureau): www.wiegerinck.nl

Contact (e-mail): m.vbentum@wiegerinck.nl

Opdrachtgever: Kadans Science Partner

Relevante adviseurs:
Van Looy Group
Peutz
Archimedes
Poelmans Reesink
C2N
Goudstikker de Vries

Aannemer:
Hendriks Bouw en Ontwikkeling, Oss
Hendriks Installatietechniek, Oss
Schrijvers Elektrotechniek, Oss

Fotograaf: Kim Zwarts & Marloes Verhoeven

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)