Villa Quach

Inleiding

Villa Quach ontleent zijn naam aan de opdrachtgevers. De ligging in een modern nieuwbouw gebied aan de rand van Hoorn is de inspiratiebron geweest voor het ontwerp. De opdrachtgevers wilden een eigentijdse woning die een eyecatcher zou zijn aan het begin van de straat. Het ontwerp biedt bescherming en privacy, maar ook mooie zicht-
lijnen.

Toelichting ontwerp

De eigentijdse vormgeving van de villa met topgevels is opgebouwd uit samengestelde simpele strakke volumes. De volumes vormen een spel tussen open en gesloten. Waarin de opdrachtgever duidelijke keuzes heeft gemaakt voor specifieke zichtlijnen. Deze keuzes geeft de gevel horizontale en verticale elementen waarbij de verticale elementen de grootste invloed hebben in de karakteristiek van het gebouw. Gekozen is voor bakstenen in aardetinten, dakpannen in antraciet tot zwart en een zinken daklijst op de gevels. De gevelbekleding is ondergeschikt aan het metselwerk. De toepassing van een donkere steen in combinatie met de witte kozijnen geeft het gebouw zijn moderne expressie.

Toelichting categorie

Het ontwerp betreft een particuliere woonbeleving. Het interieur diende net als het exterieur van de woning strak, modern en minimalistisch te zijn. De entree moest een bijzonder open en ruimtelijke beleving worden. Het resultaat is een ruime vide met mooie zichtlijnen. Net als de entree zijn ook de andere ruimtes een samenkomst van gekozen zichtlijnen en lichtinval. Het gebouw past, door zijn strakke lijnen, in een woonmilieu waarin verscheidenheid van particuliere behoeften, binnen voldoende gelijkheid vorm krijgt.

Colofon

Datum van ingebruikname: 2016-09-02

Bouwperiode van: 2015-12-03

Bouwperiode tot: 2016-09-02

Bruto vloeroppervlak: 345

Architecten:
G.J. van der Schoot

Architectenbureau: Van der Schoot Architecten

Website (architectenbureau): www.vanderschootarchitecten.nl

Contact (e-mail): info@vanderschootarchitecten.nl

Telefoonnummer: +31 (0) 735493841

Opdrachtgever: dhr. Quach

Aannemer:
Bodavi BV Hedel

Fotograaf:

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)