Gezondheidscentrum 't Reinhart Duiven

Inleiding: Niet bekend

Toelichting ontwerp

zie toelichting categorie

Toelichting categorie

“Dokter u werkt in een paleis”. Dit is een van de vele complimenten die wij hebben mogen ontvangen en wij voelen ons dan ook de koning te rijk in ons nieuwe gezondheidscentrum. Wij dat zijn twee huisartsen en een podotherapeut: de initiatiefnemers en eigenaren van het gebouw. Jaren van vergaderen en ontelbare beslissingen hebben we achter ons liggen. Incasseren en doorzetten hebben niet alleen een fraai centrum, maar ook een onderlinge vriendschap opgeleverd.

Zowel buiten als binnen ademt kwaliteit. Er is bewust gekozen voor hoogwaardige materialen die het gebouw een moderne, maar ook warme uitstraling gegeven. Dankzij een dak vol zonnepanelen en een duurzame (comfortabele) klimaatinstallatie met warmtepompen wordt ook rekening gehouden met ons energieverbruik. De indeling van het centrum bevordert samenwerking, maar stelt eenieder ook in staat te werken in een rustige omgeving. Er zijn duidelijke rust- en onrustgebieden. Onze fraaie lunch- en vergaderruimte met daarbij aparte zithoek met bar zou in de horeca niet misstaan en biedt gelegenheid voor ontspanning en ontmoeting. De centrale wachtkamers op de begane grond en de eerste verdieping zijn open, hebben verschillende zitmogelijkheden en bieden veel visuele afleiding. Zo geeft ons glazen atrium contact met de buitenwereld, maar is er ook geïnvesteerd in fraai fotobehang, wanddoeken en raamfolies. Er is veel aandacht besteed om alles tot een geheel te maken. Ook de verlichting is daarbij niet uit het oog verloren. Met Led-techniek zijn leuke accenten mogelijk. Naast een prettige werkruimte, waar ook onze patiënten zich op hun gemak moeten voelen, is het gebouw zo ontworpen dat “bewegen” onder de aandacht wordt gebracht. Vanuit de beide wachtkamers is er zicht op zowel het loopanalyselab van de podotherapie- als op de oefenruimte van de fysiotherapiepraktijk. Bewegen is goed voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn en wordt op deze manier een verbindend element in ons centrum. Een Lean-cursus is inmiddels gevolgd en de vele kasten met doordachte opbergruimtes dragen bij aan een nette en georganiseerde uitstraling.

“Dokter, ik weet niet of ik het heel mooi of juist niet mooi moet vinden “. Ook dit is een opmerking die door een patiënte gemaakt is. En eigenlijk vinden wij dat wel leuk. Het geeft in ieder geval aan dat wij een gebouw hebben gecreëerd wat tot de verbeelding spreekt." - Gezondheidscentrum 't Reinhart

Colofon

Datum van ingebruikname: 2017-09-29

Bouwperiode van: 2016-11-21

Bouwperiode tot: 2017-09-29

Bruto vloeroppervlak: 1734

Architecten:
Gijs Jan van der Schoot

Architectenbureau: Van der Schoot Architecten

Website (architectenbureau): www.vanderschootarchitecten.nl

Contact (e-mail): info@vanderschootarchitecten.nl

Telefoonnummer: +31 (0) 735493841

Opdrachtgever: B. Jongmans, M. Jongmans-De Jong, M. Serrée, F. Mulling

Aannemer:
Bramer Vriezenveen

Fotograaf:

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)