Jury 2015

Wim_Pijbes_802x1040

 

 

 

 

Wim Pijbes (1961) is kunsthistoricus en sinds 2008 directeur van het Rijksmuseum (Amsterdam). Pijbes studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde en aansluitend Kunstgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij werkte als lichtontwerper en theatertechnicus om zich vervolgens op de beeldende kunst te storten. En sindskort is hij tevens hoofdvoorzitter van BNA Beste Gebouw van het Jaar.

Vijf vragen aan Wim Pijbes

 

 

 

 

 

Arno Boon is directeur van BOEi, een nonprofit organisatie die zich inzet voor het behoud van industriele gebouwen, meestal rijks- of gemeentelijke monumenten. Boon houdt zich al sinds 1985 bezig met de herbestemming van monumenten. In Wageningen nam Boon het initiatief tot herbestemming van het rijksmonument de steenfabriek De Bovenste Polder (1923) en de herbestemming van een laboratorium uit 1901 tot kantoren voor kennisintensieve bedrijven.

Afbeeldingsresultaat voor peter defesche

Peter Defesche (1958) is architect, studeerde in 1984 af aan de TU Delft, werkt sinds 1987 bij OD205 architectuur bv en is sinds 1998 hoofdarchitect en eigenaar van het bureau dat zich over de hele breedte van het vakgebied beweegt. Daarnaast is hij regelmatig als docent op verschillende architectuuropleidingen actief, en is hij voorzitter van BNA-Onderzoek.

Janneke Bierman1
Janneke Bierman studeerde in 1995 af aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Met een ontwerp voor de centrale markt in Bamako, Mali. Met dit ontwerp won zij in de Archiprix. In 2000 trad Janneke Bierman als architect in dienst bij Hubert-Jan Henket architecten. Sinds 2005 is zij directeur en eigenaar van Bierman Henket architecten.

Peter Veenstra

Peter Veenstra is partner en mede-oprichter van LOLA landscape architects. Hij studeerde landschapsarchitectuur in Wageningen en werkte voor de oprichting van Lola Landscape Architects in 2006 als zelfstandig landschapsarchitect.

Yvonne van Mierlo 2
Yvonne van Mierlo is sinds 2011 directeur van de Blauwhoed Studio, het creatieve hart van Blauwhoed. Bij Blauwhoed Studio komen disciplines uit het ontwikkelvak samen: klantcontact, conceptontwikkeling, vormgeving & visuele communicatie, planeconomie, marketing, communicatie en verkoop.

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)