Jury 2016

Hanneke Groenteman, 31-10-2014, Amsterdam, The Netherlands, Photo: Rogier Veldman/Hollandse Hoogte, Niet voor Story, Privé, Weekend e.d.

Juryvoorzitter: Hanneke Groenteman (1939) heeft als journaliste bij Het Parool gewerkt en als programmamaker bij de VARA, de VPRO en, tot voor kort, bij Omroep Max. Bij de VPRO presenteerde ze de culturele talkshow De Plantage, bij Omroep Max maakte ze tien seizoenen lang Sterren op het Doek. Ze heeft een brede interesse in kunst en cultuur. Ze schreef drie boeken en geeft interviewcoaching.

BNA interview met Hanneke Groenteman

Roelof Bleker

 

 

 

 

 

 

 

 

Roelof Bleker (1967) is dijkgraaf van het waterschap Rivierenland. Daarnaast vervult hij bestuurlijke functies in volkshuisvesting, stedenbouw, cultuur en hoger onderwijs. Als wethouder in Enschede was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de getroffen wijk na de vuurwerkramp in 2000. Met Roombeek won hij in 2007 als opdrachtgever de Gouden Piramide voor gebiedsontwikkeling.

BNA Interview met Roelof Bleker

Mels Crouwel

 

 

 

 

 

 

 

Mels Crouwel (1953) studeerde in 1978 af aan de Technische Hogeschool te Delft en richtte daarna samen met Jan Benthem het bureau Benthem Crouwel Architects op. Vandaag de dag heeft het bureau meer dan vijftig medewerkers en werkt aan een groot aantal nationale en internationale projecten. Kenmerkende projecten van het bureau zijn onder andere het Stedelijk Museum, Rotterdam Centraal, Schiphol, Anne Frankhuis, De Pont, ACTA Amsterdam en RAI Amsterdam. Mels Crouwel was Rijksbouwmeester (2004-2008) en is lid geweest van vele (inter)nationale jury’s en selectiecommissies.

BNA interview met Mels Crouwel

Ronald_Huikeshoven_boekadam_vierkant

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronald Huikeshoven is sinds 2007 werkzaam bij AM als directeur. In de rol van directeur geeft hij sturing aan de passie van AM voor het ontwikkelen van inspirerende en duurzame leefomgevingen. Uitgangspunt is conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met zowel particulieren als beleggers. Daarnaast is hij o.a. voorzitter van architectuurcentrum ABC te Haarlem.

BNA interview met Ronald Huikeshoven

Reimar Von Meding

 

 

 

 

 

 

 

 

Reimar von Meding (1975 in Duitsland) is algemeen directeur en partner bij KAW en founding partner bij de Reimarkt (winkel voor duurzaam wonen in o.a. Enschede en Delft). Daarnaast is Reimar een enthousiaste blogger en keynote spreker. In 2016 is hij juryvoorzitter van de Hedy d’Ancona Prijs voor excellente zorgarchitectuur. Reimar raakt geïnspireerd door het banale in de architectuur, is geïnteresseerd in extreme vernieuwingsprocessen en gelooft in de jongste generatie architecten.

BNA interview met Reimar von Meding

Maaike Westinga

 

 

 

 

 

 

 

Maaike Westinga is in 2001 afgestudeerd aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. In 2002 trad zij in dienst bij Jonkman Klinkhamer als projectarchitect van de Stadsschouwburg Amsterdam. Sinds 2008 is Maaike directeur en is het bureau verdergegaan onder de naam TenBrasWestinga.

BNA interview met Maaike Westinga ‎

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)