Jury 2017

Hans Wijers (1952) werd in 2016 voor het derde jaar op rij door de Volkskrant benoemd tot invloedrijkste Nederlander. Met dank aan zijn bestuurderscapaciteiten die hij inzet bij onder meer Shell, Heineken, Natuurmonumenten en het Concertgebouw. Wijers maakte naam als D66-minister en als topman van AkzoNobel. “Huizen, kantoren, publieke gebouwen: ze dragen allemaal in grote mate bij aan onze kwaliteit van leven en werken. De architectuur van deze gebouwen is voor iedereen belangrijk. Ik kijk uit naar de jureringstour langs de ingezonden gebouwen om zo te ontdekken wat de stand van zaken in de architectuur is.”
Lees hier de 4 vragen aan… Hans Wijers

Harry Abels (1958) is ruim 30 jaar actief als architect waarvan 17 jaar als architect – directeur bij IAA Architecten. Harry legde zich na zijn studie in Delft toe op architectuur, restauratie en stedenbouw. Naast dat hij het liefst aan grote complexe projecten werkt, vindt hij inspiratie in de beeldende kunst, grafiek en literatuur.
Lees hier de 5 vragen aan… Harry Abels

Anne van der Zwaag (1979) werkt als curator, schrijver en adviseur in de creatieve industrie en het bedrijfsleven. Anne is directeur van designbeurs OBJECT Rotterdam en van het kunstplatform BIG ART. Ze schreef boeken over design, kunst, mode en architectuur, rubrieken voor De Architect, Frame Magazine en heeft een column in ELLE Decoration. Ook neemt ze zitting in verschillende besturen, adviescommissies en jury’s en is ze als gastdocent verbonden aan de Design Academy, HKU en Academie voor Bouwkunst. Foto: Jan Willem Kaldenbach V
Lees hier de 7 vragen aan… Anne van der Zwaag

Ellen van der Wal (1972) is in 1998 afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Delft en startte haar carrière bij Mecanoo architecten. In 2008 werd zij daar partner. Zij gaf de laatste jaren onder meer sturing aan het CARE-team. Haar grote interesse gaat uit naar het gebruik van gebouwen, de wisselwerking tussen psychologie en architectuur. Ellen is dit jaar onder haar eigen naam een nieuw bureau gestart.
Lees hier de 4 vragen aan… Ellen van der Wal

Edwin Oostmeijer (1963) is opgeleid als journalist en ontwikkelt woningbouwprojecten. Voor ‘Het Bolwerk’ in Utrecht ontving Edwin de Gouden Piramide 2006, de Rijksprijs voor Inspirerend Opdrachtgeverschap. In 2014 is hij voor dezelfde prijs genomineerd, dit keer voor het project ‘Ithaka’ in Almere.  De appartementen die hij ontwikkelde boven metrostation De Pijp in Amsterdam zijn genomineerd voor de Zuiderkerkprijs 2016. Edwin Oostmeijer was redacteur van het Jaarboek Architectuur in Nederland en organiseert architectuurreizen naar San Francisco.

 

 

 

 

 

 

 


Tim van der Grinten
(1988) heeft met zijn architectenbureau Moodbuilders een specialisatie in verplaatsbare Tiny-house woonconcepten. De Trek-in en Heijmans ONE zijn hier voorbeelden van. Tim combineert deze passie met zijn tweede bedrijf Enversed, waarin hij als medeoprichter virtual reality-ervaringen ontwerpt voor bouw, gezondheidszorg, entertainment en trainingstoepassingen.
Lees hier de 7 vragen aan… Tim van der Grinten

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)