Jury 2018

bekijk de juryvideo

 

de foto’s van de jurytour

 

 

Louise Vet (1954) is directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO) van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en hoogleraar evolutionaire ecologie aan de Wageningen Universiteit. Zij ziet het als haar missie het belang van ecologische kennis uit te dragen naar het brede publiek (columns, lezingen, media, TEDxAmsterdam spreker 2009 en 2011; Universiteit van NL; DWDD; DWLD) en is actief in het publieke debat. Zo staat zij bekend als fervent voorstander van een duurzame circulaire economie die gebaseerd is op ecologische principes. Deze integrale duurzaamheidsprincipes brengt zij in praktijk bij het nieuwe NIOO laboratorium-kantorencomplex te Wageningen (zie www.nioo.knaw.een-gebouw-dat-leeft), waarvoor zij in 2012 de Gouden Piramide, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur kreeg.

Lees hier de 7 vragen aan… Louise Vet 

Lees de blog van Louise Vet over haar ervaringen tijdens de jurytour

 

 

 

 

 

 

 

Koen van Velsen (1952) is architect en heeft met zijn bureau Koen van Velsen architecten gedurende de afgelopen veertig jaar een rijk en gevarieerd oeuvre opgebouwd. Veel van zijn projecten kenmerken zich door een uitgesproken publiek karakter en een bovengemiddelde aandacht voor detail, context, materialisatie en beleving. Koen van Velsen is geïnteresseerd in alle aspecten van (het maken van) een gebouw: van de stedelijke en landschappelijke inpassing, de aansluiting op de historische context, de relatie tussen binnen en buiten tot het intern functioneren. In 2017 ontving Koen van Velsen de onderscheiding BNA Gebouw van het Jaar voor de Openbaar Vervoer Terminal in Breda en in 2010 voor revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in Arnhem.

Lees hier de 6 vragen aan… Koen van Velsen

Meindert Smallenbroek (1966) is al bijna 25 jaar Rijksambtenaar bij verschillende Haagse ministeries. Hij is zes jaar directeur Bouwen geweest bij het ministerie van VROM en daarna BZK, en is nu bijna drie jaar directeur Energie & Omgeving bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Daar houdt hij zich bezig met de transitie van een fossiele naar een duurzame economie. Als kleinzoon en achterkleinzoon van een Assense architectenfamilie is Meindert bijzonder geïnteresseerd in wat de gebouwde omgeving betekent voor mensen, welke duurzame keuzen daarbij worden gemaakt en wat de rol van de overheid daarbij is of zou moeten zijn.

Lees hier de 7 vragen aan… Meindert Smallenbroek 

Titia Luiten (1973) studeerde in 1998 als architect af aan de Technische Universiteit Delft. Zij startte haar loopbaan bij JHK Architecten en werd daar in 2006 partner. Haar werkterrein is gericht op het vormgeven van complexe onderwijs-, research- en werkomgevingen voor een breed scala aan opdrachtgevers. Zij is gefascineerd door de menselijke dynamiek in het ontwerp- en bouwproces en streeft naar het samenbrengen van vele belangen in een helder vormgegeven gebouw met maatschappelijke impact. Naast haar werk als architect bekleedt zij een bestuurlijke nevenfunctie in het onderwijs.

Lees hier de 7 vragen aan… Titia Luiten

Gijs Baks (1971) werd in 2013 door Wallpaper* Magazine gezien als jong architectuur talent, behorend bij de top 20 beste, aanstormende architecten van de wereld. Als oprichter en architect maakt hij, met zijn architectenbureau Space Encounters, deze belofte waar. In 2017 wonnen zij onder andere BNA Beste Gebouw van het Jaar in de categorie Stimulerende Omgevingen, The International Architecture Award en de ARC17 Interieur Award. Gijs Baks is als gastdocent betrokken bij onderwijs op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en Rotterdam en op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Lees hier de 6 vragen aan… Gijs Baks

Onno Dwars (1980) maakt onderdeel uit van het managementboard van Ballast Nedam Development. Als directeur is hij verantwoordelijk voor strategie en visie. Voor Ballast Nedam Development staat het continu door ontwikkelen van gebieden en gebouwen centraal. Gebouwen vormen een essentieel onderdeel van ons dagelijks bestaan en vormen letterlijk de hoeksteen van ons samenleving. De gebouwde leefomgeving biedt de kans op positief bij te dragen aan de kwaliteit van leven. Als doel heeft hij leefomgevingen te maken waar mensen aantoonbaar 5 jaar ouder worden.Hij heeft grote affiniteit met vernieuwing in de bouw & vastgoedkolom. Energieleverende en circulaire gebouwen vormen voor Onno Dwars de basis om te komen tot een gebouwde omgeving waarin mensen langer gezond kunnen leven.
Hij is actief op social media en geeft lezingen, schrijft blogs/ columns en artikelen. Hij behoort tot de vaste columnisten voor Duurzaamgebouwd en BouwendNederland Podium

Lees hier de 6 vragen aan… Onno Dwars

Lees de blog van Onno Dwars over zijn ervaringen tijdens de jurytour

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)