Jury 2019

Juryvoorzitter Jort Kelder (1969) is journalist, columnist, televisiepresentator en veelgevraagd moderator en talkshowgast. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. Momenteel is hij onder meer co-presentator van discussieprogramma Buitenhof en presenteert hij het NPO1-radioprogramma Dr. Kelder en Co. Naast Kelder wordt de jury gevormd door drie architecten en twee opdrachtgevers.

Renske van der Stoep (1974) startte onlangs haar eigen architectenbureau ROFFAA, daarvoor was zij o.m. werkzaam bij MVRDV, Inbo en was zij Partner bij KCAP Architects & Planners. Daarnaast is ze sinds juni 2018 ook Hoofd van het Masterprogramma Architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Ferdi Licher is directeur Bouwen en Energie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Hij is verantwoordelijk voor de bouwregelgeving en bouwkwaliteit, en voor de energietransitie in de gebouwde omgeving. Daarnaast houdt hij zich bezig met de transitie naar aardgasvrije wijken, met vergaande verduurzaming van alle gebouwen in Nederland, met circulair en klimaat adaptief bouwen en met innovatie in de bouw.

Bianca Seekles (1974) is directievoorzitter van ERA Contour BV, zij richt zich met haar ontwikkel- en bouwbedrijf op buurtontwikkeling en transformatie in bestaand stedelijk gebied met als ultieme ambitie het maken van sterke steden met gelukkige klanten.

Jeroen van Schooten (1974) is directievoorzitter van ERA Contour BV, zij richt zich met haar ontwikkel- en bouwbedrijf op buurtontwikkeling en transformatie in bestaand stedelijk gebied met als ultieme ambitie het maken van sterke steden met gelukkige klanten.

Chantal Schoenmakers (1983) was in 2017 genomineerd voor de ARC17 Young Talent Award en in 2018 was zij één van de finalisten van het Next Step Program voor jonge architecten. Schoenmakers is medeoprichter van design- en architectuurstudio IWT, ze studeerde af als interieurarchitect, waarna zij twee jaar werkzaam was bij MVRDV.

 

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)