Jury 2019

Bekijk hier het fotoverslag van de jurytour

 

 

Juryvoorzitter Jort Kelder (1969) is journalist, columnist, televisiepresentator en veelgevraagd moderator en talkshowgast. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. Momenteel is hij onder meer co-presentator van discussieprogramma Buitenhof en presenteert hij het NPO1-radioprogramma Dr. Kelder en Co. Naast Kelder wordt de jury gevormd door drie architecten en twee opdrachtgevers.
Lees hier de 5 vragen aan… Jort Kelder

Renske van der Stoep (1974) startte onlangs haar eigen architectenbureau ROFFAA, daarvoor was zij o.a. werkzaam bij MVRDV, Inbo en was zij Partner bij KCAP Architects & Planners. Daarnaast is ze sinds juni 2018 ook Hoofd van het Masterprogramma Architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.
Lees hier de 7 vragen aan… Renske van der Stoep

Ferdi Licher is directeur Bouwen en Energie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Hij is verantwoordelijk voor de bouwregelgeving en bouwkwaliteit, en voor de energietransitie in de gebouwde omgeving. Daarnaast houdt hij zich bezig met de transitie naar aardgasvrije wijken, met vergaande verduurzaming van alle gebouwen in Nederland, met circulair en klimaat adaptief bouwen en met innovatie in de bouw.
Lees hier de 7 vragen aan… Ferdi Licher

Bianca Seekles (1974) is directievoorzitter van ERA Contour BV, zij richt zich met haar ontwikkel- en bouwbedrijf op buurtontwikkeling en transformatie in bestaand stedelijk gebied met als ultieme ambitie het maken van sterke steden met gelukkige klanten.

Jeroen van Schooten (1960) heeft samen met Do Janne Vermeulen de creatieve leiding bij Team V architectuur. Recent gerealiseerde projecten: Landgoed Sparrendaal, het gerenoveerde a.s.r. hoofdkantoor in Utrecht en Het Gelders Huis (winnaar BNA Beste Gebouw 2018) in Arnhem. Van 2008 tot 2017 was Van Schooten bestuurslid van de Dutch Green Building Council, sinds kort is hij voorzitter van het Professional Experience Programme (PEP) voor afgestudeerde ontwerpers.
Lees hier de 6 vragen aan.. Jeroen van Schooten

Chantal Schoenmakers (1983) was in 2017 genomineerd voor de ARC17 Young Talent Award en in 2018 was zij één van de finalisten van het Next Step Program voor jonge architecten. Schoenmakers is medeoprichter van design- en architectuurstudio IWT, ze studeerde af als interieurarchitect, waarna zij twee jaar werkzaam was bij MVRDV.
Lees hier de 7 vragen aan… Chantal Schoenmakers

 

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)