Sponsoren

Hoofdsponsor

Saint-Gobain Building Glass produceert glas met hoge toegevoegde waarde dat het comfort van de gebruikers verbetert, en dit sinds 350 jaar.

innovatie

De activiteiten van Saint-Gobain Building Glass Benelux hebben betrekking op een grote groep van toepassingen dankzij het zeer uitgebreid gamma van glasproducten. De producten zijn bestemd voor de woningbouw (binnen- en buitenbeglazing), en utiliteitsbouw. Innovatie is één van de sleutelbegrippen van de onderneming en heeft betrekking op de verschillende glasfuncties: transparantie, thermische en akoestische isolatie, veiligheid, zonwering, interieurinrichting en het gebruiksgemak.

duurzaam bouwen

Saint-Gobain Building Glass wil bijdragen aan duurzaam bouwen en verbouwen door middel van:het uitvoeren van een volledige levenscyclusanalyse (LCA) van haar producten om zo de energieconsumptie van deze in kaart te brengen; de ontwikkeling van producten die de impact op het milieu beperken; het steunen van projecten die duurzaam bouwen en verbouwen stimuleren en toegankelijk maken.

Geïnteresseerd in het sponsoren van BNA Beste Gebouw van het Jaar? Neem contact op met Renson van Tilborg, +31 20 555 36 22.


Co-sponsoren

Het keurmerk staat voor gegarandeerde kwaliteit van (metalen) gevels en gevelelementen. Om zeker te zijn van deze kwaliteit, nemen architecten het VMRG-keurmerk op in bestekken. Alle bedrijven die lid zijn van de VMRG, de VMRG-gevelbouwers, werken conform de VMRG-Kwaliteitseisen en Adviezen en zijn in het bezit van het VMRG-keurmerk. De VMRG-gevelbouwers worden jaarlijks gekeurd om vast te stellen of ze voldoen aan de hoge VMRG-normen. De keuringen worden verricht door SKG-IKOB Certificatie, een onafhankelijke instelling die onder toezicht staat van de Raad voor de Accreditatie. De aan de keuringen verbonden normen zijn terug te vinden in de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen.

Natuurlijk voldoen de metalen kozijnen, ramen, deuren, serres en vliesgevels aan de eisen gesteld in het Bouwbesluit. Bij het Bouwbesluit gaat het om minimumeisen. De VMRG-gevelbouwers leggen zich een aantal aanvullende en belangrijke extra eisen op. Hiermee zorgt VMRG voor optimale kwaliteitsbevordering in de markt van de gevelbouw. De leden van de VMRG zijn te vinden op de VMRG Keurmerk-website. Alleen deze bedrijven mogen het VMRG-Keurmerk te voeren. Dit keurmerk geeft aan dat u met deskundigheid te maken heeft op het gebied van de industriële gevelbouw.

 

Reynaers ontwikkelt en verkoopt aluminium raam-,  deur- en vliesgevelsystemen in nauwe samenwerking met architecten, investeerders en gevelbouwers. Met deze samenwerking krijgt de BNA extra middelen voor de programma’s van de branchevereniging.

Net als de BNA is Reynaers gefocust op ondernemerschap en innovatie. Hans van der Looij, Sales & Marketing manager van Reynaers, legt uit: ‘’Als familiebedrijf zit dat ondernemerschap al meer dan 50 jaar in ons DNA. Wij verbinden bouwpartijen aan elkaar. Samen willen we de waarde van gebouwen verhogen en de leef- en werkomgeving van mensen verbeteren. In de samenwerking met architecten en gevelbouwers vindt daarom volop productontwikkeling plaats en bieden we actief ondersteuning bij projectoplossingen.’’

Reynaers wil graag in een vroeg stadium ondersteuning bieden. Van der Looij: ‘’Door al vroeg met opdrachtgevers, architecten, aannemers en toeleveranciers aan tafel te zitten, kun je beter inspelen op vragen en eisen. Wij willen graag meedenken en ondersteuning bieden bij de juiste productkeuze. Meedenken en adviseren, zorgt voor hoge kwaliteit en bespaart uiteindelijk kosten. Architecten kunnen daarom altijd ondersteuning vragen bij de projectadviseurs van Reynaers.”

Reynaers is een A-merk met wereldwijd kantoren in 40 landen en verkoop in 70 landen. Het bedrijf beschikt over 12 distributiecentra en 3 testcentra. Bij het hoofdkantoor in Duffel, België, bevindt zich het Reynaers Institute, een van de grootste particuliere testcentra van Europa. Vanuit Helmond ondersteunt Reynaers de bouw in Nederland. Daarmee is het een prima strategische partner om de toekomst tegemoet te gaan.

 

 

 

Kingspan is wereldwijd marktleider in high performance isolatie, gebouwbekleding en geïntegreerde zonne-energie oplossingen voor de gebouwschil. De divisie Geïsoleerde Panelen is met een bijdrage van circa 65% aan de totale omzet de grootste divisie van de Kingspan groep. Het uitgebreide assortiment bestaat uit geïsoleerde dak- en gevelpanelen, geïntegreerde zonne-energie oplossingen, geconditioneerde ruimten, geïsoleerde deurcomponenten, constructieve sandwichpanelen & systemen, staalframebouw, valbeveiligingsoplossingen en de luxe BENCHMARK façade- & daksystemen.

Als fabrikant gaan wij verder dan het leveren van een groot assortiment. We bieden onze relaties vergaande service en garantie en leveren een groot spectrum aan technische ondersteuning en klantenservice. www.kingspanpanels.nl

Bijzondere producten
De luxe façade- & daksystemen van BENCHMARK by Kingspan brengen alle elementen samen die nodig zijn voor het toepassen van een unieke geveloplossing op het ontwerp van een gebouw. Inspirerende gevels in spannende kleuren, texturen en afwerkingen. Geïntegreerde of samengestelde systemen die alle bekende standaarden en grenzen doen vervagen. www.kingspanbenchmark.nl

Dri-Design van BENCHMARK by Kingspan is een 100% recyclebaar, geventileerd en architectonisch gevelsysteem opgebouwd uit unieke metalen cassettes die esthetisch oneindig veel mogelijkheden bieden in vorm, afwerking, kleuren en texturen. Dankzij het gepatenteerde geïntegreerde regenscherm wordt regenwater achter de geventileerde gevel afgevoerd, waardoor vervuiling en verkleuring van de gevel wordt voorkomen. Een revolutionaire combinatie waarbij oneindige esthetische mogelijkheden en een eenvoudig te installeren onderhoudsarme oplossing elkaar hebben gevonden. www.dri-design.com

Kingspan Energy is het merk voor zonne-energieproposities in gefinancierde oplossingen. Onderdeel hiervan is het totaalplan Kingspan Future Proof voor asbestsanering zonder vezelemissie inclusief nieuw daksysteem met zonnepanelen en LED-verlichting. Dankzij een leaseconstructie wordt het dak binnen 5 tot 15 jaar terugbetaald zonder investering vooraf. Niet voor niets genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2017, biedt Kingspan Future Proof dé oplossing voor het omvangrijke asbestprobleem in Nederland. www.kingspanfutureproof.nl

BNA Partner
Sinds 2017 is Kingspan Geïsoleerde Panelen partner van BNA. Onze producten stellen architecten in staat om hedendaagse, constructieve uitdagingen het hoofd te bieden en functionele, duurzame gebouwen te ontwerpen die esthetisch van hoge kwaliteit zijn, maar ook voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van energiebesparing. Wat betreft verschillende milieulabels verbetert de gebouwscore aanzienlijk wanneer de producten van Kingspan worden toegepast. De kern van ons assortiment heeft dan ook een BRE A+ rating in de BRE Green Guide to Specification en regelmatig worden onze projecten bekroond met BREEAM Excellent of Outstanding certificering.

Bekijk onze website: www.kingspanpanels.nl

 

 

 

Daas Baksteen, sinds 1890 producent van bakstenen, kenmerkt zich door een bijzonder duurzame bedrijfsvoering.
Behalve dat Daas Baksteen bekendstaat om haar unieke te scala aan gevelstenen, is het Gelderse bedrijf ook uitvinder en fabrikant van het innovatieve droogstapelsysteem Clickbrick®. Daas Baksteen heeft voor dit systeem als eerste productiebedrijf voor bouwmaterialen in Nederland het Cradle-to-Cradle certificaat van de Environmental Protection and Encouragement Agency (EPEA) gekregen. Dit certificaat wordt alleen uitgereikt aan producten die natuurlijk worden afgebroken of voortdurend in het industriële proces kunnen worden hergebruikt. Daarnaast is Clickbrick® onderscheiden met het Material Health certificaat Gold.

Het systeem is niet alleen makkelijk te monteren maar eveneens te demonteren en direct geschikt te maken voor een nieuwe toepassing. Het ClickBrick-systeem levert al met al grote voordelen op. Er is geen technische vakkennis of specifiek gereedschap nodig. Met de ClickBrick bieden we een steen die met al zijn opmerkelijke voordelen in alle opzichten goed is voor toekomstige generaties.

Ook het sinds 2010 op de markt zijnde DuecoBrick systeem kenmerkt zich door innovaties op het gebied van duurzaamheid. Alle producten van Daas Baksteen zijn C2C gecertificeerd en in het bezit van het Material Health certificaat Silver.

Naast baksteen voor de gevel is Daas Baksteen ook actief in de strengpers straatsteenmarkt. De eveneens duurzaam gecertificeerde straatstenen vinden in veel kleuren en formaten hun weg naar zowel de particuliere als professionele markt.

Daas Baksteen werkt voortdurend aan een energiezuinig en milieubewust productieproces En zoekt continu naar nieuwe innovatietechnieken die inspelen op de circulaire ontwikkelingen in de bouw. De 100 medewerkers zorgen voor een innovatieslagkracht die maakt dat Daas Baksteen de toon zet – toen, nu en straks.

Bekijk onze website: www.daasbaksteen.nl 

Mediapartner

 

De Volkskrant – opgericht in 1919 – is met een oplage van een kwart miljoen één van de meest gelezen kranten van het land. De Volkskrant besteedt graag redactionele aandacht aan de verkiezing, omdat niet de architect maar het gebouw alle eer krijgt en omdat maatschappelijke meerwaarde het belangrijkste jureringscriterium is. De Volkskrant zal eind maart ook een oproep doen aan lezers en meelezers om te stemmen op de door de vakjury genomineerde gebouwen.

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)