Q&A: Interview met Annie Coppens van Saint-Gobain Glass

Missie: meebouwen aan een betere leef- en werkomgeving

Sinds 2008 is Saint-Gobain Building Glass de trotse sponsor van BNA Beste Gebouw van het Jaar en sinds 2016 ook ‘Partner’ van de BNA. De glasdivisie ontwikkelt, produceert en distribueert beglazingen die bijdragen aan de esthetiek van woningen en gebouwen, en aan het welzijn van de bewoners en de gebruikers hiervan. Saint-Gobain Building Glass is wereldleider in gecoat glas en één van de grootste producenten van vlakglas. Drie vragen aan Annie Coppens, Regional Managing Director Saint-Gobain Building Glass Benelux:
 

Hoe zou u de meerwaarde van ons ‘duurzame’ partnerschap willen omschrijven?

Aan de basis ligt onze wil om kwalitatieve architectuur te ondersteunen en actief te promoten. Zo willen we bijdragen aan een betere en mooiere omgeving en dus ook aan een mooier Nederland. Het is voor ons eveneens de uitdrukking van de appreciatie voor de architect en zijn werk, evenals een blijk van waardering voor het initiatief van de bouwheer.

Saint-Gobain focust op duurzaamheid, hoe uit zich dat in jullie producten?

Onze wereld is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Building Glass ontwikkelt daarom continu energie-efficiënte producten die comfort en energiebesparing combineren, en die bovendien geproduceerd zijn met respect voor het milieu. Als eerste bedrijf in de vlakglassector hebben we onze producten onderworpen aan een volledige levenscyclusanalyse. Op die manier dragen we bij aan de globale economische ontwikkeling, en zetten we ons in voor een doeltreffende aanpak van de grote ecologische en sociale uitdagingen van vandaag en morgen.

Wat heeft u zelf met architectuur?

Meer en meer focussen wij op gezonde voeding en veel bewegen, maar ook de plek waar je veel tijd doorbrengt, draagt bij aan je gezondheid. Architectuur – gebouwd geluk – heeft een belangrijke rol hierin. Zij draagt bij tot de creatie van iets moois voor het oog en iets gezonds voor de bewoners, door de keuze van vorm, constructie en materiaal. Dat zie je ook weer terug in de Beste Gebouwen van 2017.

 

Meer informatie over Saint Gobain Building Glass: http://nl.saint-gobain-glass.com en http://glassolutions.nl/nl

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)