Q&A: Interview met Pieter Snelder van Kingspan Geïsoleerde Panelen

Functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek als drie-eenheid

Kingspan is wereldwijd marktleider in high performance isolatie, gebouwbekleding en geïntegreerde zonne-energie oplossingen voor de gebouwschil. Sinds begin dit jaar (2017) is Kingspan partner van BNA. Drie vragen aan Pieter Snelder, Commercial Director Kingspan Geïsoleerde Panelen.

Hoe zou u de meerwaarde van ons partnerschap willen omschrijven?

We vinden het heel belangrijk om voeling te hebben met het speelveld, de branche, en om in dialoog te gaan met BNA-architecten over innovatie. Hun praktijkervaringen en inzichten inspireren ons om onze producten, systemen en services te verbeteren. De BNA faciliteert die dialoog door het organiseren van events als Beste Gebouw van het Jaar en van jullie onderzoeksprojecten. Ons partnerschap stelt ons in staat om architecten te vertellen dat we meer doen dan waar we om bekend staan, zoals het leasen van zonne-energie en gebouwdelen inéén. Al met al stellen onze producten architecten in staat om hedendaagse, constructieve uitdagingen het hoofd te bieden en functionele, duurzame gebouwen te ontwerpen die esthetisch van hoge kwaliteit zijn en bovendien voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van energiebesparing. De kern van ons assortiment is geregistreerd in de Nationale Milieu Database en regelmatig worden onze projecten bekroond met BREEAM Excellent of Outstanding certificering. En met ons nieuwe product, Dri-Design, denken we dat we de lat voor duurzaamheid zelfs nog eens flink hoger hebben gelegd.

Welke duurzame of technologische trends vallen u op?

Budgetten gaan steeds meer richting leveranciers die terugnamegarantie bieden. En terecht. Ik geloof dat het in de bouw uiteindelijk steeds meer naar circular design zal gaan. Daar willen we graag in vooroplopen: een duurzame relatie aangaan met architecten en aannemers op basis van prestaties in plaats van producten. En natuurlijk wordt big data steeds belangrijker; een gebouw wordt tegenwoordig twee keer gebouwd: eerst digitaal, vervolgens fysiek. Dat biedt enorme kansen om de levenscyclus van een gebouw te optimaliseren en het aan te passen nadat het is gematerialiseerd.

Wat heeft u zelf met architectuur?

Mijn credo is: verandering is de enige constante. In het verlengde hiervan fascineert de gebouwde omgeving mij mateloos. Ik vond het ook zeer interessant om tijdens de Beste Gebouw-prijsuitreiking de keuzes van de jury te horen. Mijn eigen favoriet was Museum Voorlinden, vanwege het ongekende ambitieniveau en de ingenieuze functionaliteit ervan. Maar de OV Terminal is de terechte winnaar: de kwaliteit daarvan gaat veel verder dan sec het gebouw.

 

Meer info: www.kingspanpanels.nl

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)