Prijsuitreiking BNA Beste Gebouw van het Jaar

Van een bajes met beperkte vrijheid. Naar een plek met creatieve vrijheid. En in de toekomst een duurzame woonwijk met alle vrijheid.

De prijsuitreiking van BNA Beste Gebouw van het Jaar is in zicht. Dit keer reiken we de Vakjuryprijs, de Volkskrant Publieksprijs en categorieprijzen uit in de voormalige Bijlmerbajes, de plek waar het energieneutrale Bajes Kwartier zal verrijzen.

Graag nodigen we je uit voor dit feest van de architectuur, om samen te komen proosten op de architectuurprijs die opdrachtgevers, gebruikers en samenleving meerwaarde biedt. Noteer vrijdag 18 mei van 15 tot 19 uur alvast in je agenda. De rest van het programma ligt nog even achter slot en grendel. We hopen je vrijdag 18 mei vanaf 15.00 uur persoonlijk te mogen verwelkomen op deze bijzondere plek.

Intermezzo wordt dit jaar gedaan door Vincent Bijlo hij zal circa 15 minuten vertellen over zijn visie op toegankelijke gebouwen.
meer over de locatie


routebeschrijving


Deze illustratie op de voorzijde is geschilderd door Noor Issa, geboren in 1994 in Damascus, Syrië. Tijdens haar studie aan de Faculty of Fine Arts sloeg zij op de vlucht en heeft sindsdien in Caïro en Istanboel geleefd waar zij kinderen lesgaf in Engels en kunst. Eind 2014 arriveerde ze in Nederland waar ze in 2015 begon aan het oriëntatiejaar aan de Gerrit Rietveld Academie. Noor Issa is aangesloten bij de Refugee Company en brengt haar gevoelens tot uiting in haar schilderijen.

 

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)