winnaar 2011

Windesheim Gebouw X

2011

Het concept van het opgetilde maaiveld verankert het gebouw geraffineerd op zijn plek, terwijl het tegelijk de structuur bepaalt. Boven leiden beweging en transparantie tot een sprankelende en elegante ruimtelijkheid en worden voortdurend twee werelden ervaren: de in sfeer en gebruik magnifieke binnenwereld en de buitenwereld, die vanwege de lange zichtlijnen en de filtering van het licht adembenemend is.

Terwijl de architecten in ruimtelijkheid en gebruik voor maximale feestelijkheid hebben gezorgd, tonen ze in hun consequente, serene kleur- en materiaalgebruik de kunst van de beperking. Daarbij is veel aandacht voor detaillering. Het gebouw is duurzaam in zijn eenvoud, volwassenheid, hoogwaardigheid en gebruikersplezier.

Plaats: Windesheim Gebouw X
Functie van het gebouw: Hogeschool
Naam van het architectenbureau: Architectenbureau Broekbakema
Type gebouw: overig

The tropics are cut to make pasture www.customwritingassistance.com to raise beef for the american!

Inloggen op
Gebouw van het jaar

Wachtwoord vergeten?
Registreren (Sluiten)